ZÜMRÜT Makina, Sektöre yeni bir marka ile girmeyi hedefliyor.
Anasayfa > ZÜMRÜT Makina, Sektöre yeni bir marka ile girmeyi hedefliyor.
2005 yılında Karaköy Perşembe Pazarında kurulan Zümrüt Makina Ticaret, bugün Dudullu’daki bin metrekarelik alanda birçok ünlü markanın bayiliğini ve satışını yaparak faaliyetlerini sürdürüyor. Türkiye’nin 7 bölgesindeki alt bayileri üzerinden üretim fabrikaları, otomotiv, endüstriyel alanlar, teknik servis ekipleri ve ev kullanıcılarına yönelik ürünler sunan Zümrüt Makina, uzman kadrosu ile çalışmalarına devam ediyor. Kendilerine ait marka ile ilerleyen günlerde büyük bir sürpriz yapıp piyasaya etki etmeyi hedeflediklerini belirten Zümrüt Makina Yönetim Kurulu Üyesi Erhan Şükrü Özkara ile yaptıkları çalışmalar hakkında bir söyleşi gerçekleştirdik.
Öncelikle firmanızın kuruluş ve bugünlere geliş süreci hakkında bilgi verir misiniz?
Zümrüt Makina, 2005 yılında İstanbul-Karaköy-Perşembe pazarında kurulmuştur. Kurulduğu günden bu yana; toptan, perakende satış ağı ile Türkiye’nin 7 bölgesine çalışmalarını devam ettirmektedir. Firmamızın bünyesinde yerli ve ithal olan; Dewalt, Stanley, Black+Decker, İzeltaş, Gedore, Hikoki, Hitachi, Loctite, Ridgid, Karbosan, Makina Takım Endüstri, Yıldız Gaz, AEG gibi dünya devi markaların ana dağıtıcısıdır. Bu markalar ile uzun yıllardan beri iş ortaklığını sürdürmekte ve her yıl büyüyerek hedeflerine ulaşmaktadır. Şirketimiz, uzman kadrosu ile çalışmalarını hızla sürdürmektedir. Ve her geçen yıl büyüyerek hırdavat piyasasında söz sahibi olmuştur. 2016 yılından bu yana, İstanbul-Ümraniye-Dudullu’da bin metrekarelik alanda lojistik ve yönetim merkezi olarak Ar-Ge ve çalışma faaliyetlerini hızla sürdürmektedir.
Hangi sektörlere seslenmektesiniz? Hangi markaların satışını yapıyorsunuz?
Firmamız, Dewalt, Stanley, Black+Decker, Hitachi, Hikoki, KLPRO, Atlaspro, Fusion, İzeltaş, Gedore, Yıldız Gaz Armatürleri, Karbosan, Loctite, Makina Takım, AEG, Birtool, YG-1, RIDGID, Flex gibi dev markaların toptan satışını yapmaktadır. Hizmet verdiğimiz sektörlere Türkiye genelindeki alt bayilerimiz üzerinden; üretim fabrikaları, otomotiv, endüstriyel alanlar, teknik servis ekipleri ve bunlara ek olarak ev kullanıcılarına dolaylı olarak hitap etmekteyiz.
İthalatını yaptığınız veya kendinize ait markalarınız var mı? Varsa bu konu ile ilgili bilgi verebilir misiniz?
İthalat süreçleri, son zamanlarda yaşanan pandemi etkilerinden dolayı biraz ağır işlemektedir. Biz de firma olarak, bu süreçlerin normale dönmesini bekleyerek ilerlemeyi hedefliyoruz. Kendimize ait marka ile ilgili ilerleyen günlerde büyük bir sürpriz yapıp piyasada etki etmeyi hedefliyoruz.
Satış pazarlama faaliyetlerinizi nasıl yürütüyorsunuz? Satış sonrası hizmet ile ilgili neler söylemek istersiniz? Müşterilerinizin ihtiyaç ve talepleri ne yönde oluyor? Yönlendirme yapıyor musunuz?
Satış-pazarlama tarafında Türkiye’nin 7 bölgesinde pazarlama ekibimiz ile alt bayilerimize hizmet veriyoruz. Alt bayilerimizin, şirketimizin bünyesindeki marka ve ürün gamında teknik verilerine tam karşılık olarak kaliteli ve uygun ürünleri sunarak çözüm üretiyoruz. Gelen siparişlerin teslimatlarını İstanbul Anadolu ve Avrupa yakası olmak üzere, günü birlik sevkiyatlar ile nakliye araçlarımız ile teslimatları yapmaktayız. İstanbul dışında kalan iller için kargo ve nakliye firmaları ile kısa sürede hasarsız ve eksiksiz sevk etmekteyiz.
Bayi seçerken nelere dikkat ediyorsunuz? Bayilerle ilgili çalışma prensiplerinizden bahseder misiniz?
Bayi oluştururken; konum itibariyle stratejik öneme sahip bölgelerde, bölge satış müdürlerimizin yaptığı ziyaretler sonrasında, ürün gamımızın çeşitliliğine öncelik verebilen, görsel stant alanları açabilen ve vade programımıza ayak uydurabilen birçok nokta ile bayilik çalışmaları yapmaktayız.
Sektörünüz açısından ve genel ekonomik anlamda önümüzdeki süreçte beklentileriniz nelerdir? Önümüzdeki yıl hedefleriniz nelerdir?
Geçen yıldan beri devam eden salgın hastalığın etkisi, pandemi süreçleri ve bunlara bağlı kalarak dövizlerde yaşanan dalgalanmalar bütün sektörleri olumsuz yönde etkilemiştir. Umarız ki, en kısa zamanda bu süreçler biter ve piyasalara istikrar sağlanır.
Sizce sektörün sıkıntıları nelerdir? Hırdavat ve nalbur sektörünün gelişimi açısından sunabileceğiniz öneriler neler olur?
Sektörümüzde sıkıntı olarak gördüğümüz bir durum yok aslında, sadece iş ahlâkı ve etik kavramlarını ticarethanelerde daha sık görebilirsek bu en doğru gelişim olacağına inanıyoruz.
E- ticaret siteleri (nalbur-hırdavat malzemeleri üzerine) hakkındaki düşünceleriniz nelerdir? Sektörün geleceğini nasıl değerlendirirsiniz?
E-ticaretin birçok artıları var. Eğer bu platformlar, doğru ve dürüst bir şekilde kullanılırsa daha farklı güzel çalışmalar yapılabilir.
Pazarın gelişmesi için neler yapılmalı? Bu pazar payını ele aldığımızda rekabet ortamını nasıl değerlendiriyorsunuz?
Pazarın gelişimi ve ekonomimizin daha sağlam olması adına yerli üreticilerimize tam destek vererek bunu aşabiliriz. Bu sayede, iç pazarın yanı sıra dış pazarlara da ürün tedariki sağlayarak çıtayı arttırabiliriz.
Son olarak eklemek istedikleriniz nelerdir?
Firmamıza bu sayınızda yer verdiğiniz için Yönetim Kurulumuz ve çalışanlarımız adına teşekkür ederiz.